Onze actie tegen de jaarlijkse huurverhoging is een succes!
Diverse leden krijgen deze ronde geen huurverhoging en een aantal leden hebben zelfs een huurverlaging gekregen. Het gaat dan om bedragen tussen de €10,70 en 28,88 per maand. Toch leuke bedragen die men beter aan andere zaken kan besteden.

Jaarlijkse huurverhoging 2017

In overleg met de andere belangenorganisatie, de Bewonersvereniging Loudonstraat, bepaalde de beheerder MVGM de verhoging op 1,80%.
Zowel de verhuurder als de andere belangenorganisatie snapten niet dat het verhogen van de huurprijs niet altijd kan. Ook al mag men van overheidswege een huurverhoging toepassen.

Huur boven de maximale huurprijsgrens

Door de verhoging kwam de kale huur boven de maximale huurprijsgrens uit. En dat mag namelijk niet. Voor sommige leden moest zelfs een huurverlaging geregeld worden. Met name voor de zogenaamde “scheefwoners” was dit het geval. Daarvan dacht de verhuurder dat hij de huurprijs onbeperkt kon verhogen. Maar ook die kale huur mag niet hoger uitkomen dan de maximale huurgrens aangeeft.

We zetten de andere belangenorganisatie aan het werk

Door onze actie moet nu ook de Bewonersvereniging Loudonstraat aan het werk. Ook zij starten een actie. Alleen hebben ze zich niet zo goed in de materie verdiept. En zetten daardoor bewoners op het verkeerde been. Ze denken dat een eventuele huurverlaging alleen afhankelijk is van eventuele ‘vernieuwingen’ van de keuken, badkamer of het toilet. En vergeten zo de groep “scheefwoners”, waarvan de huren bij vorige huurverhogingen al boven de maximale huurgrens zijn uitgekomen.