Eigenaren van galerijflats die voor 1975 zijn gebouwd, hebben de verplichting gekregen om een bouwkundig onderzoek naar de galerijvloeren en balkons te laten doen. Daarom ook Van der Vorm Vastgoed, als eigenaar van onze flats.
De onderzoeksplicht voor galerijflats is per 1 januari 2016 door het ministerie van Wonen en Rijksdienst ingesteld.
Mocht uit zo’n onderzoek naar voren komen dat de constructie onvoldoende is dan dient de eigenaar dit te laten repareren.

Het onderzoek

Inmiddels is het onderzoek afgerond en zijn er problemen gevonden bij de galerijvloeren en balkons. Consequentie daarvan is dat er dus maatregelen nodig zijn om aan de constructieve veiligheidseisen te voldoen. Van der Vorm heeft daarvoor het bedrijf Vogel ingeschakeld. Het bedrijf heeft voor dit probleem een speciaal systeem ontwikkeld.
Er worden carbonstaven aangebracht. Daarmee wordt de uitkragende betonnen vloer weer aan de achterliggende constructievloer verankerd. Hiervoor worden er eerst, door de diktekant van de betonnen vloer, gaten in de achterliggende constructievloer geboord. Vervolgens worden de carbonstaven aangebracht. Die worden verlijmd in de constructie- en uitkragende vloer met een speciale epoxy mortel.
Uiteraard is na toepassing van deze methode de veiligheid van de galerijvloeren en balkons weer optimaal hersteld.

Informatiebijeenkomst over de galerijvloeren en balkons

Om een en ander uit te leggen heeft de verhuurder een informatiebijeenkomst georganiseerd. Die zal plaatsvinden op dinsdagavond 10 januari 2017 van 19.30 tot 21.00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in Trefpunt De Nieuwe Stoof aan de Savornin Lohmanweg 100.

Onderstaand filmpje laat zien hoe men het een en ander aan gaat pakken.
Op de website van het bedrijf is verdere informatie te vinden.