De bewoners hebben eind mei van zowel de oude als de nieuwe eigenaar een brief gekregen over de verkoop en overdracht van de huurwoningen.

Van der Vorm Vastgoed (oude eigenaar)

Opmerkelijk was de eerste zin in de brief van de oude eigenaar Van der Vorm Vastgoed. Die was “verheugd” dat het complex verkocht was aan Woonhave, de nieuwe eigenaar. Zo van we hebben nog een slachtoffer kunnen vinden die er in getrapt is.
Ook kwam het raar over dat de oude eigenaar niet goed wist hoelang de woningen nu precies in hun bezit waren geweest. Zij gebruiken de tekst “ruim 40 jaar”, terwijl het eigenlijk “bijna 50 jaar” zou moeten zijn. De eerste huurders trokken er het derde kwartaal 1968 in, dus zo’n 49 jaar geleden.

Woonhave Beheer (nieuwe eigenaar)

De nieuwe eigenaar Woonhave is een beleggingsfonds voor huurwoningen. Het doel van het fonds is langdurig te beleggen in goede huurwoningen. Ze geven aan de woningen langdurig in belegging te willen houden en optimaal te onderhouden. Verder gaan ze zelf het beheer in handen nemen.

Zijn er voordelen voor de bewoners van de huurwoningen?

Het is volgens ons al een voordeel dat MVGM de woningen niet meer gaat beheren. De ervaringen daarmee zijn, zowel bij ons als landelijk in één woord slecht. Er zijn veel klachten over hen.
Een ander voordeel zou kunnen zijn dat Woonhave aangeeft de woningen optimaal te willen onderhouden. De vorige eigenaar Van der Vorm Vastgoed heeft er de laatste jaren maar een potje van gemaakt.
Maar dat is nog even afwachten, we zijn benieuwd wat Woonhave met de achterstand gaat doen.