Er lopen momenteel 4 procedure’s rond de aanvangshuur bij de Huurcommissie. Het lukt Woonhave maar niet om nieuwe huurders een redelijke huur te vragen.
Een eerdere procedure is positief afgesloten. Zat eerst de nieuwe huurder in de vrije sector, na de procedure werd dat gewoon de sociale huursector.

Van oorsprong zijn het ook woningen uit de sociale huursector. Echter is deze verhuurder druk bezig ze de vrije sector in te krijgen. We proberen die drang, als bewonerscommissie, een beetje te temperen.
De prijs/kwaliteit van de woningen raakt zo zoek. We vinden daarnaast het aanzien van het complex ook niet meer van deze tijd.

We zijn blij met de Wet Betaalbare Huur die er aan komt!

Veel huurders betalen de hoofdprijs voor een woning die dat echt niet waard is. Huurders hebben vaak geen keuze en staan met hun rug tegen de muur. Steeds meer woningen zijn onbereikbaar geworden voor mensen met een middeninkomen. Met de wet Betaalbare huur beschermen we huurders, zorgen we dat een eerlijke huurprijs gegarandeerd is en huren weer betaalbaar wordt voor mensen met een gewoon inkomen.Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening