Op slinkse wijze probeert de verhuurder onder de nieuwe puntentelling voor de maximale huurprijs uit te komen.
Van der Vorm Vastgoed heeft met name de zogenaamde “scheefwoners” aangeschreven. Het doel is om ze een geliberaliseerd huurcontract aan te smeren. Met een lokkertje van eenmalig € 500,00 probeert hij de huurders te paaien om dat nieuwe huurcontract maar snel te tekenen.
De brief staat vol onzin en onwaarheden. Logisch want hij is opgemaakt door MVGM Woningmanagement. Een organisatie die de spelregels voor het verhuren van woningen aan zijn laars lapt. Ze hebben nog steeds een hele slechte naam en op diverse fora staan dan ook klachten over hen.

Advies voor dit huurcontract

Niet doen is de waarschuwing van de Nederlandse Woonbond, waar de belangenorganisatie om advies aangeklopt heeft. De verhuurder wekt in de brief de indruk dat hij het beste voorheeft met de huurder, maar schijn bedriegt in dit geval.
Indien er in het huurcontract niets over afgesproken is, kan de verhuurder in beginsel elk voorstel tot huurverhoging doen dat hij wil. Er is dus geen limiet! Bent u het niet eens met zo’n voorstel dan kunt u niet naar de Huurcommissie maar moet u dit voorleggen aan de kantonrechter. Dit brengt dus extra hoge kosten met zich mee. Ook over allerlei andere zaken, zoals de stook- en servicekosten moet u naar de kantonrechter toe. Ook komt u niet meer voor huurtoeslag in aanmerking en is de maximale huurprijsgrens niet meer van toepassing.

Lees ook hier over de verschillen!