Woonhave begint steeds meer op een ordinaire huisjesmelker te lijken. Het doel wordt duidelijk, zo’n hoog mogelijke huurprijs bereiken, zonder te investeren. Wat is de nieuwe truc?

Energielabel aanpassen

De verhuurder Woonhave probeert het energielabel hoger te krijgen, zonder een cent te investeren in verbeteringen. De woningen hebben al een energielabel, die zijn deels geldig tot augustus 2022 en deels tot mei 2027. Maar de huurverhoging staat er aan te komen en de woningen zitten al aan de maximale huurprijs. Reden voor de verhuurder om te kijken of er toch niet wat via de puntentelling te halen valt.

Advies: Houd de deur dicht voor Woonhave

We geven de bewoners als advies mee, houd de verhuurder en de club die het uit zou gaan voeren Unielabel buiten de deur! Laat ze niet binnen, zeg dat je al een energielabel hebt.
Je hoeft ze niet toe te laten tot de woning.

Advies aan Woonhave: Ga eerst investeren!

We hebben de verhuurder gemeld, dat als ze graag geld uitgeven ze dat beter kunnen doen door investeringen aan het complex. Zoals een goed functionerend ventilatiesysteem, een goede verfbeurt van het complex, modernisering van het uiterlijk, een goede inpandige riolering en ga zo maar door.