Het blijft voor onze verhuurder Woonhave lastig om zich richting zijn huurders fatsoenlijk op te stellen. Met name communiceren is niet hun sterkste punt. Dreigen met allerlei zaken gaat hen nog goed af. Echter dat is meestal ongefundeerd.

De huurdersorganisatie inlichten over hun handel en wandel, daar zijn ze slecht in. Terwijl dit wel wettelijk verplicht is. Met wetten hebben ze ook niets. Ze denken dat die er niet voor hen zijn.
Ook de bewoners inlichten over werkzaamheden is hen vreemd. Vinden ze waarschijnlijk onnodig. Ze voelen zich hoog verheven boven hun huurders.

Woonhave heeft alleen haar eigen belang in het oog. Huurders moeten vooral dom gehouden worden, niet zeuren over de nodige investeringen in het complex en gewoon een zo hoog mogelijke huur betalen.
Investeren alleen als het hen voordeel brengt. Als de huur er mee omhoog gaat, dan zijn ze wel bereid iets te doen. De noodzakelijke investeringen voor de huurders is van minder belang. Nog steeds niets gedaan aan het slechte ventilatiesysteem, de verouderde liften die steeds stuk zijn en een problematische riolering. Een complete update van de 50 jaar oude woningen is ook nog niet in zicht. Dat kost geld en Woonhave wil cashen!